Nissan 350Z GT4: játékból az utakra

2005.01.17. 14:03

A képünkön látható autó nem valódi, csupán egy pillanatfelvétel minden idők egyik legjobb autószimulátor-játékából, a Gran Turismo napokban megjelent negyedik részéből. Az autó még csupán koncepcióként került be a játékba, de a Nismo szakembereinek annyira megtetszett az ott látott modell, hogy a valóságban is elkészítették a programozók által megálmodott tuningautót.
A különleges széria neve GT4, alapja a Nissan 350Z GT, az autó jobban felszerelt változata, temérdek extrával. Külön nem kapható, saját tervezésű 18-as kerekek, két különleges szín, a Kuro Black és az Ultra Yellow, és az alapváltozatnál kicsivel jobban kihegyezett motor jellemzik.
A 3,5 literes V6-os a dugattyúk és a vezérműtengelyek átalakításával, valamint egy új kipufogórendszer felszerelésével 297 lóerősre izmosodott. A végsebességet továbbra is elektronika határolja 250 km/h-nál, de a 0-100 km/h-s sprint ideje 5,8 másodpercre javult. A február 1-től megrendelhető GT4-es modellek mindegyike egyedi sorszámozással kerül forgalomba, a Nissan ügyes árukapcsolóként egy PS2-t és egy Gran Turismo játékot is bedob a csomagtartóba a 29 500 fontos angliai alapárért.