Bemutatkozott a Nissan új egyterűje

2005.01.20. 13:42

Japánban megkezdték a Note nevű jármű forgalmazását. Az új modell padlólemezét tekintve a Micra rokona, méretei viszont sokkal inkább az alsó középkategóriába sorolják: a négy méter hosszú és 2,6 méteres tengelytávú modell öt főnek nyújt utazási lehetőséget. A Note átmenetet képez a nagyobb, akár hét személy befogadására is képes kompakt egyterűek és a korszerű egyterű-forma kisautók közt - ha a testvérmárka, a Renault kínálatához hasonlítjuk, leginkább a Modus és a Scenic közti átmenetként jellemezhető.

A Note egyik különlegessége a kétrészes csomagtér: alaphelyzetben a szokásos raktér alatt egy másik üreget találunk, ahová olyan, szükséges apróságokat pakolhatunk, mint az autó tisztítására használt eszközök vagy néhány szerszám. Az elválasztó lapot azonban függőlegesen is elhelyezhetjük, két hasonló méretű részre osztva a csomagtartót, vagy akár az alsó rekesz aljára is tehetjük megnövelve a raktér méretét. A japán modell egyelőre egyféle, 1,5 literes 16 szelepes motorral lesz elérhető, amelyhez automata váltó és két- illetve négykerék-hajtás is társulhat. Az autó ára 1,26 millió jentől, azaz átszámítva 2,4 millió forinttól indul, és a Nissan havi 8000 példány értékesítésére számít.

Az európai változatot tanulmányként, Tone néven már 2004 őszén bemutatták, ám a szériaváltozat várhatóan csak 2006-tól lesz elérhető, igaz, ebbe a modellbe más motorok és váltók kerülnek, sőt, a két autó várhatóan külsőre is különbözik majd egymástól egy kissé.