Feltámadhat a Lancia Delta

2005.01.20. 15:25

Néhány hónapja állítólag még a Lancia márka megszüntetésén gondolkodtak a Fiatnál, most viszont új terveket szövöget a vezetés. Úgy tudjuk, Herbert Demel, Fiat Auto vezérigazgatója már döntött a Lancia megszüntetéséről, de a teljes Fiat konszern vezérigazgatója, Sergio Morchione személyesen lépett közbe a patinás márka érdekében. Az új vezetés új terveiben állítólag fontos szerepet játszik a Lancia, bár egyelőre nem tudjuk, miképp.

Egyrészt úgy hírlik, hogy megkezdték a Delta harmadik generációjának fejlesztését: a formaterven állítólag az Italdesign dolgozik, és a cél az első generáció sikerének megismétlése lenne. Az új Delta állítólag kategóriája egyik legkényelmesebb képviselője lesz, de nem nélkülözi a sportos, fiatalos vonásokat sem. Ugyanakkor olyan hangokat is hallani, hogy a Fiat túladna a Lancián az Ivecóval együtt. A két dolog persze nem zárja ki egymást: lehetséges, hogy Morchione a Lanciát azért fejlesztené tovább, hogy utána eladja, és ezzel pénzt szerezzen a Fiat és az Alfa Romeo márka felvirágoztatására.

A Lancia jelenleg még veszteséget hoz a Fiatnak, de az Ypsilon és a Musa piacra dobása nyomán meredek emelkedésnek indultak az eladások, így vonzó felvásárlási célpont lehet, főképp egy csomagban a nyereséges Ivecóval.