Bemutatkozik az Alfa Romeo új sportkocsija, a Brera

2005.02.01. 10:22

Az Alfa GTV utódját először Genfben láthatja a nagyközönség élőben március első napjaiban, de az első képeket és adatokat már most nyilvánosságra hozták. Ahogy az a korábbi kémfotókról is kiderült, a sorozatgyártású Brera vonalai nagyon hasonlítanak az azonos nevű, 2002-ben bemutatott Italdesign tanulmányra , műszaki szempontból viszont szinte semmi közös nincs a két autóban.

A 4,414 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,372 méter széles 2+2 üléses újdonság első- vagy összkerék-hajtású lehet, padlólemeze a 156-os utódjából származik. A típust háromféle motorral mutatják be: az alapmodellben egy teljesen új 185 lóerős, 2,2 literes négyhengerest találunk, amelyet az Opel azonos hengerűrtartalmú Ecotec motorjából alakítottak ki az Alfa mérnökei. A második teljesítménylépcsőt meglepő módon egy dízelmotor képviseli: a Cromából ismert 2,4 literes, motor ebben az esetben 240 lóerőt is képes mozgósítani, míg a csúcsmodellbe 3,2 literes, 260 lóerős V6-os benzinmotor kerül. A motorokhoz automata vagy hatsebességes manuális váltót kapcsolnak. A megfelelő úttartásról elöl a kettős keresztlengőkaros felfüggesztés egy különleges változata, hátul pedig többlengőkaros felfüggesztés gondoskodik.

A Brera a genfi bemutató után sajnos még hosszú ideig nem lesz megvásárolható: a típus csak az év vége felé érkezik meg az autókereskedésekbe, valószínűleg az Alfa 156-os utódját követően.