Apróbb módosítások az MG TF-en

2005.02.08. 14:42

A 2005-ös modellév örömére az MG kicsit átalakította korosodó roadsterét. A módosítások főleg a futóművet és az utasteret érintették, de van új alufelni és fűtött hátsó ablak is az újdonságok között. Elöl 20, hátul 30%-kal csökkentették a rugók keménységét, ami elsősorban kényelmi célokat szolgál, ugyanakkor a lengéscsillapítókat úgy hangolták, hogy javuljon az autó úttartása és irányíthatósága.

Az MG szerint az átalakítások kényelmesebb, ugyanakkor jobban érzékelhető futóművet eredményeztek. Megnövelték az első stabilizátorokat, és nem mulasztották el megemlíteni az új, gyári szerelésű gumik jelentőségét, melyek a korábbinál merevebb oldalfallal készülnek. Alapvetően a mindennapi használatra kényelmesebb lett az autó, az örömautózás hívei pedig megvásárolhatják a Sports Pack 1 elnevezésű kiegészítő csomagot, ami 10 mm-es ültetést és sportosabb gátlókat tartalmaz. A motorválaszték nem változott.

Belül új anyagok tűnnek fel, és háttérvilágítást kaptak a fűtés kezelőszervei. Minden modellhez alapfelszerelés a távirányítós központi zár, a CD-lejátszó (a TF 160-ban mp3-as), a bőrözött kormánykerék és kézifékkar, valamint a könnyűfém váltógomb és a fűtött hátsó szélvédő. A TF 115-öt leszámítva minden modell kapott ködlámpát.