Tesztelik az új Lotust?

2005.02.08. 15:54

A napokban a Lotus főhadiszállásának otthont adó Hethel útjain kapták lencsevégre ezt az elég enyhén álcázott modellt, mely egyértelmű rokonságot mutat a pár hónapja levédett formatervvel. Hivatalosan a közepes méretű Lotus kifejlesztése még csak tervezési fázisban van, ennek ellenére a lefotózott prototípus meglehetősen érett képet mutat. Nemcsak a fő vonalak hasonlítanak, de a légbeömlők és a karosszéria apró bevágásai is ugyanott vannak, mint a terveken. Az egyértelmű bizonyítékok ellenére a Lotus kitart amellett, hogy az autó csak egy megvalósíthatósági tanulmány.
Az Elise-nél hosszabb, szélesebb és kevésbé radikális menettulajdonságokkal rendelkező autó a Porsche Boxsternek és az Audi TT-nek lehet komoly ellenfele, amennyiben mégis eljut a sorozatgyártásig. Kérdéses, hogy lesz-e hátsó ülése az egyelőre GT-nek nevezett tanulmánynak. Ezek ugyanis segíthetnének az Elise-től való jobb elkülönülésben, de az autó kialakítása miatt csak annyira kényelmetlenül lehetne ezt megoldani, hogy valószínűleg senki sem használná. Továbbra sincs döntés a motorizáltságot illetően, még mindig soros négyhengeres és V6-os motorokról regélnek.
A képeken látható GT és a pletykaszinten többször is felmerült új Esprit, melynek fejlesztését maga Clive Dopson ügyvezető is megerősítette a napokban, ugyanarra a VVA-padlólemezre épülne, melynek különlegessége, hogy közép- és orrmotoros autót is lehet építeni köré.