Mitsubishi Nessie: terep-tanulmány az Italdesign-tól

2005.02.17. 10:48

Giugiaro mester standján az idei Genfi Autókiállításon egy környezetbarát szabadidő-kupé áll majd, amelyet a Mitsubishi közreműködésével készítettek el.

Az alkotók szerint a Nessie elnevezésű jármű egyesíti magában a terepjáró képességet a személyautók kényelmével és a Dakar-prototípusok sportos tulajdonságaival, és mindemellett még a környezetet sem szennyezi. Az autót egy hidrogénnel táplált V8-as motor hajtja, így a kipufogókon jobbára csak vízgőz távozik. A Nessie nyolchengeres motorjához automata váltó és elektronikusan vezérelt négykerék-hajtás csatlakozik.

A csapott hátú forma, az óriási sárvédőívek és gumiabroncsok, valamint a küszöb és a tető fém díszítőelemei nélkül, akár egy sportos, kompakt személyautóhoz is tartozhatna. Az tanulmány további érdekessége, hogy még a megszokottnál is több helyen találkozunk rajta üvegfelületekkel: nem csak a tetőn lehet keresztülnézni, de még az ajtók alsó felének oldalára is elhelyeztek egy-egy kis ablakot.

Adatokat sajnos eddig nem közöltek a típusról, de a március 1-én esedékes bemutatón remélhetőleg többet is megtudhatunk az autóról.