300 ezer autót adna el az Alfa Romeo

2005.02.24. 12:27

Karl Heinz Kalbfell, a márka vezérigazgatója röviden felvázolta a közeli jövőre vonatkozó terveit. A Rolls-Royce éléről tavaly az Alfa Romeóhoz igazolt vezető egy újságnak nyilatkozva elmondta, hogy első lépésként Európában szeretné visszaállítani a sportos modelljeiről ismert olasz márka jó hírnevét, hogy az Alfa az eddiginél jóval több autót adhasson el.

Kalbfell elmondta, hogy az autók minőségének javítására és a jelenlegi márkaarculat erősítésére koncentrálnak, a célországok közül pedig Németországban igyekszenek még több vásárlót szerezni, ahol jelenleg alig 0,5%-os a márka piaci részesedése. Azt egyelőre az Alfa új főnöke sem tudta megmondani, hogy a 300 ezer darabos éves eladási szint mikorra válhat valósággá. Az Alfa tavaly hozzávetőleg 185 ezer autót adott el, de a Genfben bemutatkozó új modelleknek - a Brerának és a 159-esnek - köszönhetően talán már az idén jelentős növekedésnek indulhatnak az eladások.

Kalbfell egyébként kulcsszerepet játszik a Fiat csoport közeli jövőjében: mint az néhány napja kiderült, a korábban a Fiat Auto vezérigazgatói posztjára is esélyesnek tartott Martin Leach távozik a Maserati éléről, és az ő szerepét is az Alfa vezére veszi át. Az Alfa Romeo és a Maserati közti, korábban beharangozott együttműködésről Kalbfell egyelőre csak annyit árult el, hogy a két márka hamarosan közös alkatrész-fejlesztésbe kezd.