Kisebb modellt tervez a Rolls-Royce

2005.03.09. 16:14

Úgy tűnik, lefelé szélesítené kínálatát a BMW luxusmárkája. A mérnökök egyelőre a megvalósítás lehetőségeit kutatják, így az első kézzelfogható eredményekre akár éveket is várhatunk. A cél a Bentley Continental Flying Spurhöz hasonló típus kifejlesztése lenne, amely árát és méreteit tekintve is valahol a 7-es BMW és a Rolls-Royce Phantom közt helyezkedne el, és így jóval szélesebb réteget célozhatnának meg vele, mint a jelenlegi, több mint 300 ezer euróért kínált modellel.

A Rolls-Royce Goodwoodban felépített ultramodern gyárában, amelyet eredetileg évi ezer autó elkészítéséhez terveztek, állítólag könnyedén meg lehetne duplázni a kapacitást, és amennyiben szükségessé válna, nyilván a BMW egyes üzemei is besegíthetnének. Így az új modell gyártása előtt elvileg nincs komoly akadály, annál is inkább, mivel a Phantom eladásai egyelőre meg sem közelítik az eredeti tervekben szereplő évi ezer darabot.

Persze az új modell tervezése akkor is éveket vesz igénybe, ha felhasználják a BMW egyes meglevő alkatrészeit és azonnal hozzáfognak a munkához, így a kisebbik Rolls-Royce legkorábban az évtized végén, 2008-ban vagy 2009-ben mutatkozhat be.