Audi szupersportkocsi: közel a megvalósulás

2005.03.10. 10:28

Martin Winterkorn, az Audi elnöke szerint a Le Mans Quattrónak komoly esélyei vannak a megvalósulásra. A 2003-ban Frankfurtban bemutatott tanulmány sorsa eddig meglehetősen bizonytalannak látszott, de Winterkorn szavaiból kiderült, hogy a következő néhány évben az Audi a korábbinál nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a rétegigények kielégítésére.

A cég jelenleg elsősorban a nagy példányszámmal kecsegtető kategóriákban van jelen, viszont hiányoznak kínálatából a terepjárók és a sportautók, így a legnagyobb vetélytársak, mint a Mercedes, a BMW vagy Észak-Amerikában a Cadillac ezeken a területeken az Audi előtt járnak. Az Audinál persze már jó ideje nagy erőkkel dolgoznak a hátrány ledolgozásán: még az idén bemutatkozik a márka első igazi terepjárója, a Q7-es , és legalább még egy kisebb, terepjárásra is képes modellen dolgoznak az Audi A4 alapjait felhasználva.

A cég sportkocsi-programja már kevésbé ismert: az egyetlen biztos pont a TT utódja , de ezen felül hallani egy nagyméretű négyszemélyes kupéról, és ahogy Winterkorn fogalmazott, a Le Mans szupersportkocsi is egyre közelebb kerül ahhoz a ponthoz, hogy az igazgatótanács rábólintson a szériagyártás beindításának tervére.

Az Audi szupersportkocsijának kifejlesztésére valószínűleg nagyon rövid idő alatt sor kerülhet, hiszen rendelkezésre áll a Lamborghini Gallardo kipróbált szerkezete, amelyet egy az egyben felhasználhat az Audi. Így leginkább az új formaterv kialakítása és esetleg egy új motor beépítése jelenthet gondot, ilyen körülmények közt pedig akár két éven belül is össze lehet ütni a kész modellt.