Négyajtós kupét fejleszt a VW?

2005.03.30. 14:49

Egyelőre Corrado vagy Passat Coupé néven emlegetik a VW következő nagykocsiját, ami megtévesztő lehet, hiszen egy sportos négyajtósról van szó. A Mercedes CLS -hez hasonló méretű modell a Passat és a Phaeton közti űrt töltheti be, és a korábbi elképzelésekkel ellentétben mégsem lesz hátsókerék-hajtású.

A legújabb hírek szerint még csak nem is az Audi egyik padlólemezét használnák a típushoz: az alapokat a Passat platformja adja, a típus pedig változattól függően első- vagy négykerék-hajtású lesz. A sportos formához persze a jelenleginél erősebb motorokra lesz szükség, így a típus csúcsváltozatába várhatóan egy turbófeltöltős 3,6 literes V6-os motort szerelnek kb. 350 lóerő teljesítménnyel.

A gyengébb változatokba V6-os benzines szívómotorok, valamint négyhengeres benzines- és dízel motorok kerülhetnek. Az új modell állítólag szigorúan négyszemélyes lesz, így nem jelenthet konkurenciát a Passatnak vagy a Phaetonnak, viszont így is jóval nagyobb használati értéket ígér mint egy kétajtós kupé. A típus fejlesztése állítólag igen kezdeti stádiumban van, így a bemutatóra legkorábban 2007-ben kerülhet sor.

Kép: Medveh/HVTM