Elkészült az első Hulme F1 sportkocsi

2005.04.01. 12:54

Lehullott a lepel az új-zélandi autógyártás büszkeségéről. A szigetország nemzeti hőse, az F1-es világbajnok Dennis Hulme után elnevezett utcai versenygépet Wellingtonban leplezték le a minap. Az első példányt egy másik híres új-zélandi, Bruce McLaren tiszteletére narancssárgára festették. A 450 lóerős V8-as BMW motorral felszerelt jármű fedetlen kerekeivel, hatalmas első és hátsó szárnyaival, valamint óriási légbeömlőivel valóban az F1-es versenygépeket idézi, bár az autót utcai használatra tervezték. A típusból a tervek szerint évente néhány tucatot készítenek majd, és igen valószínű, hogy előbb vagy utóbb Új-Zélandon és Ausztrálián kívül is találkozhatunk majd a Ferrari és Lamborghini modelleknél is hajmeresztőbb külsejű autókkal, bár valószínű hogy világszerte csak a leggazdagabb gyűjtők engedhetnek majd meg maguknak egy-egy példányt a különleges járműből.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.