Lamborghini Espada – a HVTM legjobb fantomképei

2005.04.11. 12:14

Márciusi virtuáltuning-pályázatunkon a Lamborghini egykori nagy granturismojának, az Espadának modern utódját kellett elkészíteni; egy orrmotoros négyüléses sportkocsit. A feladat annyira nem volt könnyű, hogy határidőre mindössze14 autó érkezett 11 pályázótól, - három további képet sajnos túl későn küldtek be. A kiírás nem volt túl szigorú, csupán a lambós vonásokat írtuk elő, ennek megfelelően főként Gallardo- és Murcielago-alapú Espadák születtek.

Az autókat virtuáltunerek pontozták le. Az eredményből az derül ki, hogy esélytelenek voltak az idegen márkákből készült Lambók, de azok az autók sem arattak túl nagy sikert, amelyek orrában nem fért volna el egy tisztességes, sokhengeres V-motor. Az élen végzett autókkal ilyen problémák nem voltak, bár a harmadik helyezett Petko négyajtósának orrából nem sokat látunk, mivel hátulról ábrázolt autót nevezett a versenyre. Az Espada Dynamic érdekessége, hogy ajtói az 1986-os Portofino tanulmányéhoz hasonló módon nyílnak.

A második helyen Showme végzett, egy megnyújtott, háromajtóssá alakított, átmaszkírozott Gallardoval. Concept E-nek nevezett kocsijának eleje kevéssé emlékeztet egy orrmotoros sporkocsira, de a hátsó szekció egy korrekt négyszemélyes autót mutat. A győztes, Jakusa autója szintén a Gallardoból készült, de úgy őrizte meg annak vonásait, hogy mégis egyedi sportautóvá lett. Bár hátul talán kicsit szűk a hely két felnőttnek, az orrában kényelmesen elfér egy V10-es, vagy akár a V12-es motor is.

Gratulálunk az Espada GT-hez! Az alkotónak hamarosan postázzuk a nyereményét, egy Audi TT modellt és egy dedikált Best of Totalcar kötetet. A többi pályázónak is köszönjük az képeket, a pontozóknak pedig az értékelést.