Audi Q7-kémfotók

2005.04.11. 14:33

Német közutakon kapták kameravégre az Audi ősszel bemutatandó terepjárója, a Q7-es álcázatlan változatát. A BMW X5, Mercedes ML-osztály és Range Rover Sport ellenfelének szánt Q7-es a VW Touareg és a Porsche Cayenne alapjául szolgáló padlólemezre épül, de tengelytávja jó 15 centivel hosszabb házon belüli konkurenseinél, így már hét ülés is elfér a beltérben.

Jól értesült források szerint a Q7-es műszerfala és középkonzolja szinte teljesen megegyezik az A6-os megoldásaival. A hátsó üléssor inkább jelképes jellegű, inkább csak gyerekeknek megfelelő, annak ellenére, hogy a középső sor előre csúsztatásával kicsit növelhető a leghátsó lábtér. Ha nem szükséges a két hátsó szék, elektronikusan lehet őket a padlóba csukni.

A benzines és dízelmotorokat egyaránt tartalmazó palettán biztosan ott lesz a 3,2-es V6-os FSI, és erős a gyanú, hogy a bivalyerős V10-es TDI-t is megkaphatja az Audi. A Q7-est a Touareget és Cayenne-t is gyártó pozsonyi üzemben fogják összeszerelni, a végleges változat bemutatója az őszi Frankfurti Autószalonra várható.