Elkészülhet a Chrysler 300C nyitott változata

2005.04.12. 17:36

Az amerikai gyártó egy négyajtós kabrió elkészítését tervezi, bár azt egyelőre maguk sem tudják biztosan, hogy a várható műszaki problémákat hogyan oldják meg.

Az ASC nevű, különleges autókkal foglalkozó cég az idén Detroitban kiállított egy ilyen nyitott prototípust, amelynek az elkészítésében a Chrysler szakemberei is részt vettek, de ez az autó állítólag még nem volt kész a szériagyártásra. A baj az, hogy egy ilyen hosszú, négyajtós kabrió megfelelő merevítése hatalmas feladat, a megfelelő merevség viszont létkérdés az autó élettartama és úttartása érdekében egyaránt.

A Chrysler részéről nyilatkozó szakember szerint úrrá lehetne lenni a problémákon, de addig nem kezdenek bele az érdemi fejlesztésekbe, ameddig ki nem derül, hogy valójában mekkora kereslet mutatkozna egy ilyen típus iránt, és hogy megérné-e a gyártás. "Egyelőre a megvalósíthatósági tanulmányt készítjük, de ha kiderül, hogy van igény egy ilyen autóra, akkor semmi sem lehetetlen" - mondta a Chrysler szóvivője.

Az előjelek mindenesetre bíztatóak: Detroitban óriási volt az érdeklődés az ASC Helios prototípus iránt, és az egyik utolsó négyajtós kabrió, az 1967-es Lincoln Continental a mai napig hatalmas rajongótáborral rendelkezik.