Új alapmodellen dolgozik a Ferrari?

2005.04.14. 16:44

A legfrissebb hírek szerint már készül az F430-asnál is alacsonyabb árfekvésű, orrmotoros Ferrari. Az új modell a híradások szerint leginkább a Maserati GT-re emlékeztet majd. Egy 4,3 literes, kb. 400 lóerős V8-as motort kap, amit az első tengely mögött helyeznek el, igen közel az utastérhez, míg a váltó az ideális súlyelosztás érdekében a hátsó tengely elé kerül.

A Maserati modellek és a Project California néven emlegetett Ferrari közti hasonlóság nem véletlen: A Ferrari állítólag azt az időközben felfüggesztett fejlesztést folytatja, amelynek célja a Maserati sportkocsik váltótípusainak kialakítása lett volna. A Maserati viszont időközben átkerült az Alfa Romeo felügyelete alá, és a későbbiekben nagyobb tömegben előállítható modellek fejlesztésére koncentrál, így a GT és a Spyder helyén keletkező űrt a Ferrarinak kell kitöltenie.

A típus érkezése elsősorban a Porschének és az Aston Martinnak lehet kényelmetlen, hiszen a 911 Turbo és a V8 Vantage így még komolyabb presztízsű ellenfelet kap a Maserati sportkocsija helyett. Ugyanakkor egyes híresztelések szerint az új típus kedvéért leporolják a Dino márkanevet, mivel Maranellóban néhányan attól tartanak, hogy egy viszonylag olcsó modell rontaná a márka hírnevét.