Gyártani fogják a Bentley Arnage Drophead Coupét

2005.04.15. 11:07

A VW luxusmárkája a négyüléses kabrió szériagyártása mellett döntött. "Tudtuk, hogy az Arnage Drophead Coupé nagy szenzáció lesz, de mi is meglepődtünk rajta hogy mekkora érdeklődést keltett a prototípus" - mondta Franz-Joseph Paefgen, a Bentley elnöke, a cégvezetés döntését indokolva.

A típus érdekessége, hogy bár új fejlesztés, nagyrészt régi, még a Rolls-Royce-érából származó alkatrészekre épül, akárcsak a négyajtós Arnage. A VW mérnökei persze segítettek a padlólemez és az antik, 6,75 literes V8-as motor továbbfejlesztésében, de az autó műszakilag kevéssé különbözik sikeres elődjétől, a 2002-ig gyártott, jóval rövidebb és sportosabb Azure-tól. Talán épp a bevált, kiforrott megoldásoknak köszönhető, hogy a fejlesztés viszonylag rövid ideig tartott, és a gyártás megkezdésére sem kell túl sokat várni: az első szériapéldány 2006 tavaszán gördülhet ki a crewe-i üzem kapuján.

A Drophead Coupé a cégvezetés ígérete szerint Bentley csúcsmodellje, azaz a legdrágább típus lesz a kínálatban, bár ez a márka rajongóit aligha zavarja. A legtöbben féláron sem engedhetnének meg maguknak egy ilyen luxusautót, a potenciális vásárlókat pedig aligha érdekli az a néhány tízezer font különbség az Arnage-hoz képest. Ugyanakkor a Bentley a Drophead Coupéval újabb előnyhöz juthat vetélytársaival szemben, hiszen az Azure óta senki nem készített igazi túrakabriót ebben a piaci szegmensben, a Rolls-Royce és a Maybach hasonló típusaira pedig akár éveket is várhatunk, ha egyáltalán elkészülnek valaha.