Geely Chengbao: újabb sportautó-tanulmány Kínából

2005.04.18. 15:25

Meglepően merész és egyéni a Geely sportkocsi-tanulmánya, amely állítólag a korábbi Beauty Leopard utódjának prototípusa lehet. A Chengbao - egyes fordítások szerint "városi kastély", bár erős a gyanúnk, hogy a kifejezés igazából nem pont ezt jelenti - egyfajta retro-jármű.

Az orra a vicsorgó hűtőmaszkkal az 1950-es évek elejének amerikai modelljeit juttatja eszünkbe, ahogy az autó hosszú orra is, a lámpák, a sárvédő-szélesítések és a könnyűfém felnik viszont egyértelművé teszik, hogy az autó a XXI. századból való. Néhány részlet ugyan emlékeztet az Audi TT-re vagy épp a Nissan valamelyik modelljére, de a fura, szerzetesi tonzúrára emlékeztető tetőmegoldáshoz hasonlót eddig nemigen láttunk sehol.

Sajnos a műszaki adatokat egyelőre nem ismerjük, így csak feltételezéseink lehetnek a motorház tartalmát illetően, bár egyesek szerint a Beauty Leopard mechanikája található a Chengbaoban is: egy 1,3 literes 86 lóerős Toyota benzinmotor és a hozzá tartozó ötsebességes kézi váltó. Az autót élőben a hét második felében kezdődő Auto Shanghai 2005 kiállításon mutatja be a Geely.