Olcsó lesz a Dodge Caliber

2005.04.19. 15:03

A VW Golf árszintje alatt szeretné kínálni új kompakt modelljét a DaimlerChrysler - derült ki a Chrysler vezérigazgatójának egy nyilatkozatából. Dieter Zetsche szavai alapján úgy tűnik, a DaimlerChrysler olyasmi szerepet szán a Dodge-nak Európában, mint a GM a Chevrolet-nek: a viszonylag kevéssé ismert márkanév alatt feltűnően alacsony árszintű modelleket kínálnak majd, amelyekkel a vásárlók szélesebb rétegeit nyerhetik meg.

Dodge Caliber tanulány A DaimlerChrysler jelenleg szinte kizárólag a prémiumkategóriában van jelen Európában a Mercedes és a Smart márkákkal, a Chrysler és a Jeep Amerikából származó választéka pedig leginkább rétegigények kielégítésére alkalmas. Korábban úgy tűnt, hogy a tömeggyártó szerepét a kontinensen a Mitsubishi láthatja el, de a japán gyártóval való szakítás miatt a DC vezetésének új megoldást kellett keresnie. Az idén Genfben tanulmányként bemutatott Caliber modellel 2006 közepétől az autógyártó óriás végre beszállhat a tömeggyártmányok jelenleg is túlzsúfoltnak tűnő európai piacára, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor az évtized végéig a Dodge típusai több kategóriában is versenyre kelhetnek az autóvásárlók nagy tömegeiért.

Az ötajtós Caliber még a Mitsubishi segítségével készül, és igen valószínű, hogy japán partnerére még jó néhány évig szüksége lesz a DC-nek az európai Dodge-modellek fejlesztéséhez.