Kétmillió járművet hív vissza a General Motors

2005.04.26. 15:01

Körülbelül kétmillió autó, közülük nagyjából 1,5 millió SUV/pick-up visszahívását jelentette be a General Motors, főként a biztonsági öveket érintő gondok miatt. Nagy szerencse, hogy a visszahívási akció kizárólag tengerentúlon forgalmazott modelleket érint, de azért Európában is szaladgál pár amerikai autó, úgyhogy nézzük a típusokat kicsit részletesebben:
a Hummer H2, a Chevy Silverado, Tahoe és Avalanche, a GMC Sierra és Yukon, valamint Cadillac Escalade és EXT modell középső üléssorában levő középső biztonsági övet rosszul szerelték be, így ütközéskor sérülést okozhat az utasnak, bár ilyet eddig még nem jelentettek.
Az övön kívül körülbelül 330 000 Suburban/Yukon modellen kell kicserélni a benzinpumpa túlmelegedésre hajlamos vezetékeit, és körülbelül 142 000 kézi váltós Silverado/Sierra típuson lehet hibás a kézifék mechanizmusa. További 69 000 Buick Lacrosse-t hibás féknyergek, 39 000 Buick Rendezvous/Pontiac Azteket problémás relék, 22 000 Saturn L kombit pedig az észak-amerikai szabályozásnak nem megfelelő biztonságiöv-csatok miatt rendelnek vissza átvizsgálásra.
A hibákat természetesen díjmentesen javítja ki a General Motors.