Kémfotók a felújított Opel Vectráról

2005.04.27. 12:21

A jelenlegi Vectra-sorozat 2002 elején mutatkozott be , így három év elteltével eljött az ideje, hogy felfrissítsék a családi modell arculatát.

Ahogy az a képeken is jól látható, a GM Europe tervezői elsősorban az autó orrát változtatták meg a Tigra és az Astra stílusában: a kompakt, trapéz formájú lámpákat szilvamag formájú fényszóróegységekre cserélik, amelyek az új hűtőmaszkkal és lökhárítóval jóval agresszívebb arckifejezést kölcsönöznek a Vectrának. Ugyanakkor az is kiderül a fotók révén, hogy a karosszéria többi eleméhez nemigen nyúltak a tervezők. Egy teljes átdolgozás nyilván nem érte volna meg az Opelnek, így a dinamikus orr és az A-oszlop mögötti jól ismert, szigorú vonások elég furán hatnak egymás mellett.

Az átalakítások ugyanakkor nem érnek véget az új formai megoldásoknál: az autó állítólag átdolgozott műszerfalat és áthangolt futóművet kap. A motorpaletta sem marad érintetlen: egy új, 2,8 literes 215 lóerős V6-os és a nemrég bemutatott 1,8 literes 140 lóerős négyhengeres biztosan bekerül az új Vectrába, de egyesek szerint egy 1,9 literes 180 lóerős Fiat turbódízellel és a Saab modellekből megismert 2,8 literes 250 lóerős turbós V6-ossal is bővülhet a választék.

A felújított Opel Vectra az őszi Frankfurti Autószalonon mutatkozhat be, és a típus forgalmazása is megindulhat még az idén.