VW Golf Plus Magyarországon

2005.04.28. 16:23

A Volkswagen legújabb kompakt egyterűjét 3,817 millió forintos alapáron vásárolhatjuk meg itthon. A Trendline felszereltségű, 1,4 literes, 75 lóerős benzinmotorral felszerelt alapmodell a fontosabb kényelmi és biztonsági berendezéseket már tartalmazza.

Van benne hat légzsák, ABS és ESP, félautomata klímaberendezés, elektromos ablakemelők, távirányítású központi zár, Isofix rögzítőpontok a gyermekülések számára, és még sorolhatnánk oldalakon keresztül. Persze ezen kívül a VW-től megszokott módon létezik Sportline és Comfortline felszereltségi szint, de ezek elsősorban hangulati elemeikben térnek el az alapmodelltől a sportosság vagy a kényelem irányába.

Az általános gyakorlatnak megfelelően a Golf Plus esetében is az autó motorizáltsága a legfontosabb árnövelő tényező. A legolcsóbb 1,6 literes 115 lóerős FSI-motorral felszerelt változatot már csak háromezer forint választja el az ötmilliós lélektani határtól, az 1,9 literes, 105 lóerős PD-TDI motorral legalább 5,367 millió az autó ára, a kétliteres, 140 lóerős dízelmotorral pedig 5,885 millióért vihető haza a Golf Plus.

Ahogy korábban, a típus nemzetközi bemutatójakor megtudhattuk, később újabb motorváltozatokkal is megjelenik, így ebben a típusban is viszontláthatjuk majd a jól ismert 1,6 literes 102 lóerős négyhengerest, sőt, lesz egy 90 lóerős 1,9 literes dízel és egy kétliteres 150 lóerős benzines FSI-motor is, így később várhatóan bezárul az árbéli szakadék, amely a jelenlegi alapmodell és az erősebb változatok közt tátong.