Korea a Prius ellen

2005.05.05. 11:18

A Hyundai csoport a Toyota Prius amerikai pozícióit szeretné megrendíteni. Az első benzin-elektromos hajtású dél-koreai modellek az azonos padlólemezre épülő, nemrég bemutatott Hyundai Accent és Kia Rio modellek átalakított változatai lesznek. A két típust először persze Dél-Koreában mutatják be, a legfontosabb hibrid-piacon, az Egyesült Államokban várhatóan 2007-ben jelennek meg. A Hyundai motorfejlesztési igazgatója, Lee Hyun Soon emellett azt is elmondta, hogy már egy nagyobb hibrid hajtású modell bemutatását is tervbe vették, bár ez legkorábban 2008 végén mutatkozhat be.

A Hyundai az új modellekbe kerülő hibrid hajtásláncot maga fejleszti, ugyanakkor az akkumulátorokat a Toyota és a Panasonic vegyesvállalatától szerzik be, ugyanonnan, ahol a Toyota Prius energiatároló egységei készülnek. Lee Hyun Soon elmondta, a hibrid-programmal egyelőre Dél-Koreára, az Egyesült Államokra és Japánra koncentrálnak. Mivel Európában viszonylag kis érdeklődés mutatkozik a benzin-elektromos hajtású autók iránt, kevéssé valószínű, hogy a hibrid Accent és Rio modelleket nálunk is elkezdik forgalmazni: a tervek szerint itt inkább dízellel próbálnak sikereket elérni. Kínában sem tervezik a két autó bemutatását, mivel a föld legnagyobb lakosságú országában egyelőre az olcsó, egyszerű modellek iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.