Maybach Exelero: luxuskupé önálló stílusban

2005.05.12. 12:26

Úgy tűnik, valaki leverte a láncokat a Maybach formatervezőinek kezéről, így megszülethetett a márka újkori történetének első egyéni külsejű járműve. Szebb lett volna persze, ha rögtön egy szériamodellen próbálhatták volna ki újdonsült kreativitásukat, de azért így is nagy az előrelépés a korábbi felfújt Mercedes S-osztályhoz képest, hogy az Exelero nevű óriáskupé egyedi tanulmány marad.

A Maybach első kétajtós modellje viszonylag keskeny és magas hűtőmaszkjával, ferdén metszett, magasra helyezett első fényszóróival, és nyúlánk formájával új színt vihetne a luxusautók kategóriájába, de ehelyett csupán egyedi demonstrációs- és tesztautó lesz, amelyet a Fulda gumigyár új, széles és nagy teherbírású gumiabroncsainak fejlesztéséhez és reklámozásához használnak.

A teszteléshez persze megfelelő terhelésre van szükség, és az Exelero ebből a szempontból tökéletes: a Maybach V12-es biturbó motorja itt kereken 700 lóerőt teljesít, forgatónyomatékának csúcsértéke pedig 1020 Nm. Ráadásul az 5,89 méter hosszú, 2,14 méter széles és 1,39 méter magas monstrum 2660 kilogrammot nyom üresen, így a Fulda abroncsoknak lesz mivel birkózniuk, miközben az Exelero 350 km/h feletti végsebességét próbálgatják a mérnökök.