Új Enzo prototípust tesztel a Ferrari

2005.05.12. 17:01

Az olasz sportkocsigyártó házi tesztpályáján, Fioranóban tűnt fel az átalakított szupersportkocsi. A különbségeket első pillantásra alig venni észre: új helyre kerültek a kipufogónyílások, feltűnt egy-két új légbeömlő a karosszérián és egy apró hátsó szárny jellemzi a prototípust.

Arról, hogy pontosan mire is szolgál az autó, egyelőre megoszlanak a vélemények: egyesek szerint hamarosan bemutatkozik egy új, továbbfejlesztett Enzo változat, míg mások úgy vélik, az autót a jövőbeli modellek alkatrészeinek tesztelésére használják. Az a változtatások alapján biztosnak tűnik, hogy a sportkocsiban más motor van, mint az eredeti 660 lóerős hatliteres V12-es, és akik élőben is látták az autót, esküsznek rá, hogy ez a motor csak nagyobb - legalább 6,5 literes - és erősebb lehet.

Nem kizárt persze, hogy a Ferrari egyszerűen csak egy új motor fejlesztésébe fogott, amely később más típusokban - az 575 Maranello és a 612 Scaglietti utódaiban vagy átdolgozott változataiban - jelenhet meg, de ugyanakkor elég valószínű, hogy a Ferrari sokáig nem szeretne igazi csúcsmodell nélkül maradni: az F40, az F50 és az Enzo nem maradhat utód nélkül.