Tovább élhet az MG TF

2005.05.13. 11:01

Úgy tűnik, a középmotoros roadster túlélheti az MG-Rover csődjét. A Chapman Automotive nevű brit autóipari konzultációs cég egy befektetői csoporttal a háta mögött tárgyalásokat folytat a felszámolóval az MG TF-hez kapcsolódó jogok és a típus gyártásához szükséges berendezések megvásárlásáról.

A cég közleménye szerint a céljuk az, hogy az MG-Rover gyártelepétől nem messze, saját telephelyükön újra felállítsák a gyártósorokat és minél hamarabb újraindítsák a gyártást. A Chapman tervei szerint a TF roadstert Nagy-Britanniában, Európában és más, bal oldali közlekedésű piacokon kezdenék először újra forgalmazni, de később az észak-amerikai piacra is újra bevezetnék a típust. Az egyelőre nem világos, hogy a típus milyen motorral készülne, mivel az MG TF K-sorozatú négyhengereseit gyártó Powertrain Ltd. anyavállalatával, az MG-Roverrel együtt felszámolás alatt van, így jelenleg nem gyárt motorokat.

Bíztató jel lehet, hogy a Chapman Automotive mögött álló konzorcium egyik tagja egy egyelőre meg nem nevezett autógyártó, így elképzelhető, hogy az anyagi háttér mellett a műszaki támogatást sem kell hiányolnia az új sportkocsigyárnak.