Biztonságos Honda Civic

2000.11.22. 19:36

 
   

Az amerikai NHTSA idei törésteszt-sorozatán csattanós választ adott a Honda Civic azoknak, akik kételkedtek a típus biztonságában. A teszten az Amerikában igen népszerű Coupe változatot tesztelték, amely a Volvo S80-ashoz hasonlóan ötcsillagos besorolást kapott minden kategóriában - ez az elérhető maximum. Az NHTSA vizsgálatain 55 km/h-s frontális, és 62 km/h-s oldalütközésnek teszik ki az autókat. Az öt csillag azt jelzi, hogy frontális ütközésnél 10, oldalütközésnél 5%, vagy annál is kevesebb az esély a súlyos, illetve halálos sérülésre. Sajnos a Civicnek ezt a változatát csak a jövő év végén kezdik forgalmazni Európában, ám valószínű, hogy a Honda a hamarosan nálunk is megjelenő ötajtós változat esetében is hasonló biztonsági szintet célzott meg, kijavítandó az elődök gyenge biztonsági paramétereit. Az NHTSA az Egyesült Államok autópálya-biztonsági szervezete, amely korábban a Firestone gumiabroncsok hibáinak felderítésekor került a figyelem középpontjába.

Kapcsolódó oldalak:
A Civic Coupe eredményei az NHTSA teszten
A korábbi változat eredményeiHirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.