Dacia Logan riválist tervez a Volkswagen

2005.05.31. 14:27

A brazil részlegre bízták az új világautó fejlesztését. A Volkswagen az új típust a Logannál is olcsóbban szeretné bemutatni, főként azokon a piacokon, ahol a magas árak gátolják az autópiac további bővülését. Úgy tudjuk, a nemrég megkezdett fejlesztésre a VW brazil részlege mintegy három évet kapott, így a végtermékkel legkorábban 2008-ban találkozhatunk.

Valószínű, hogy az új modell nem csak Kínában, Indiában, egyes közel-keleti országokban és Latin-Amerikában mutatkozhat be, de szinte biztos, hogy az európai bemutató valamelyest késni fog, és mifelénk jóval drágább és jobb felszereltségű változatok kerülnek a kereskedésekbe mint a szuperolcsó alapkivitel. A VW elsősorban a fejlesztési költségek csökkentése érdekében bízza Brazíliában dolgozó szakembereire az új modell megtervezését. Ugyanakkor az sem mellékes szempont, hogy a dél-amerikai VW-leányvállalat rendelkezik a cégcsoporton belül a legnagyobb tapasztalatokkal a pénztárca-kímélő járművek fejlesztésében, így várhatóan az eredmény is így felelhet meg leginkább az elvárásoknak.

Brazília az egyetlen terület a németországi központon kívül, ahol Volkswagen néven teljesen önálló típusokat fejlesztenek: a Gol modellcsalád - ebből létezik ötajtós, kombi és kisteherautó-változat is - és az Európában nemrég bemutatott Fox éppen úgy brazil tervezésű, mint a Polo négyajtós, lépcsőshátú változata.