Saab 96X Frankfurtra

2005.06.07. 13:49

Ősszel mutatkozhat be a Saab és a Subaru újabb közös gyermeke. A 9 6X néven emlegetett jármű a Subaru B9 Tribeca testvérmodellje lesz, amely a 9 2X-hez hasonlóan átdolgozott külsővel, de változatlan műszaki tartalommal igyekszik vevőket toborozni a GM svéd származású luxusmárkájának.

Az autóból ismereteink szerint évi 15 ezer példány készülhet, elsősorban az amerikai piac számára, de a frankfurti bemutató miatt valószínű, hogy ezt a közös típust Európában is forgalmazni fogják. Eddig az is bizonytalan volt, hogy az autó egyáltalán elkészül-e: a korábbi tervek szerint egy tanulmányautó-változatot már az idén tavasszal le kellett volna leplezni, és a bemutató elmaradásából sokan arra következtettek, hogy annyi elődjéhez hasonlóan ez a Saab modell sem jutott túl a tervezési fázison.

Azt persze még a GM-nél sem tudja senki, hogy a 9 6X-nek mekkora esélye lehet a sikerre, mivel a Subaru Impreza-alapú 9 2X a hírek szerint nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, viszont a személyautó-alapú terepjárók, amilyen a Tribeca vagy Saab-jelvényes testvérmodellje, az utóbbi egy-másfél évben egyre népszerűbbek lettek Amerikában.