Apró Land Rover Focus-alapon?

2005.06.13. 14:16

A Ford C1 padlólemezre építik a Landie munkanevű terepjárót. A korábbi hírekkel ellentétben most úgy hallani, a kompakt terepjáró mégsem a Defender vonásait örökli, sőt, még a Range Roverre vagy a Freelanderre sem hasonlít majd: a Land Rover formatervezőinek kezéről állítólag lekerült a bilincs, a fejükről pedig a szemellenző, így újra rajzolhatnak újszerű, egyedi formákat.

Ismereteink szerint az új modell – a C1 padlólemez rugalmasságát újfent bizonyítva – jóval magasabb, de láthatóan rövidebb lesz, mint a méreteiben hozzá legközelebb álló Ford Focus kombi. A tervek már készen állnak, így a következő fázisban tanulmányautóként mutatják meg a Landie-t a közönségnek, és ha a lehetséges vásárlóknak is tetszik, akkor kezdődhet a gyártás előkészítése.

Úgy tűnik, a jelenlegi menetrend szerint a tanulmány még az idén, vagy a jövő év elején látható lesz valamelyik nagyobb autókiállításon, de a gyártás megkezdéséig még nagyon sok munka van hátra, így legkorábban 2007 végén mutatkozhat be a végleges változat.