Nem lesz RS-változat az új Ford Focusból

2005.06.15. 16:54

Nem nagyon megy a sportolás mostanában a Fordnak. Miután a korábbi RS-t évekig reszelgették, hogy elbírjon az első kereken keresztül aszfaltra törő több mint 200 lóerővel, majd tavaly bejelentették, hogy a Fiestából sem készítenek RS-modellt, most a céghez közeli források arról számolnak be, hogy parkolópályára állították az új Focus RS elkészítését is. A döntés talán még nem végleges, de mostanában nem fognak komolyabban foglalkozni vele, annyi bizonyos.
Jost Capito, a Ford Motorsport vezetője a Volvótól származó, turbófeltöltésű, soros hathengeres motort álmodott a Focus motorterébe, körülbelül 350 lóerős teljesítménnyel. Hogy ne kelljen végigszenvedni, amit a korábbi RS-nél már eljátszottak egyszer, az RS négykerék-hajtást is kapott volna a Volvótól, most azonban úgy tűnik, ezen nem kell többet törni a fejüket.
Hivatalosan ugyan sosem volt szó az eredeti Focus RS utódlásáról, mégis mindenki számított rá. Ahogy a vállalat szóvivője nyilatkozott: “jelenleg a termékskálánk bővítésével kell foglalkoznunk. Jön új szabadidős modellünk és hamarosan itt az új Ka. Egyelőre leállunk a teljesítménymodellek fejlesztésével, majd talán visszatérünk rá, ha kicsit jobban megerősödtünk.”