Chrysler PT Cruiser új orral

2005.06.17. 09:48

A retro-egyterű hat év után alapos átdolgozáson esett át. Ahogy ez az autógyártóknál manapság szokás, a legnagyobb változások a PT Cruiser orrát érintik: az új hűtőrács nem bújik át a lökhárító alatt, viszont látványos, krómozott, vízszintes elemekből áll. A motorháztető elejére az eddiginél is nagyobb fesztávolságú szárnyas Chrysler embléma került, az ovális lámpákat pedig egy-egy alsó betüremkedéssel próbálták érdekesebbé tenni.

Az autó belső terét is átalakították. Új anyagokat alkalmaztak, és a műszerfalat is teljesen átdolgozták: nagyobbak lettek a műszerek, tágasabb a kesztyűtartó és terebélyesebb a középkonzol. Az eddigi, ülésekre függesztett könyöklő helyére egy nagyobb, belső tárolórekesszel ellátott kartámasz került, amelyben még egy elektromos csatlakozót is elhelyeztek, hogy egyszerűbb legyen a mobiltelefon feltöltése vagy a hordozható számítógép használata. Műszaki szempontból viszonylag kevés változtatás történt. A csúcsmodell 2,4 literes turbómotorjának teljesítményét 220-ról 230 lóerőre növelték, és javítottak a belső tér hangszigetelésén, így a külső zajokból jóval kevesebb jut el az utasokig.

A fejlesztések mértéke azt mutatja, hogy a Chrysler tervezői nem kaptak túl sok pénzt az átalakításokra, de ez nem is csoda: tudomásunk szerint az 1999-ben bemutatott modell utódja két-három éven belül megérkezik, így a jelenlegi modellre már nem volna érdemes túl sokat költeni.