Hobbiautóval kezdődhet a Maserati-Alfa együttműködés

2005.06.27. 11:43

A legújabb hírek szerint egy terepjáró-kombi hibriden dolgozik a Ferraritól elválasztott Maserati, amelyet már az Alfa Romeo egyik padlólemezére építenek. Az információ állítólag magától Luca Cordero di Montezemolótól, a Fiat csoport elnökétől származik, aki korábban a Ferrari első embereként szerzett magának hírnevet. Egyes elemzők szerint gyakorlatilag a Maserati Kubang és az Alfa Romeo Kamal tanulmány szériaváltozatairól van szó, a közös padlólemez pedig az Alfa 159-esben bemutatott Premium platform lehet

Régóta szó van róla, hogy a Maserati egy szabadidő-autóval egészíthetné ki a kínálatát, de korábban úgy tűnt, a célok megvalósításában a Fiat csoport helyett az Audi segít a szigonyos márkának. Az utóbbi hónapok átszervezései során a Maserati megszakította a tárgyalásokat az Audival, és a vezetőség úgy döntött, hogy a Fiat Autótól független Ferrari helyett a jövőben az Alfa Romeo irányítása alá vonják a patinás márkát. Egyes források szerint a közös szabadidő-autók 2008 és 2009 fordulóján mutatkozhatnak be, és az eltérő külső kialakítás mellett az alkalmazott motorokat tekintve is lesznek különbségek. Míg az Alfa modelljébe négy- és hathengeres motorok kerülhetnek, addig a Maserati változat egy V8-assal készülhet.

A terv e pillanatban ígéretesnek tűnik, az egyetlen kérdés, hogy nem késett-e el, hiszen az évtized végére nemcsak a Mercedes R-osztály csábítja majd a gazdag vásárlókat a sportos, kombi-jellegű szabadidő-autók piacán, de megérkezik a BMW, a Cadillac és talán a Jaguar hasonló modellje is.