Kék Ördög: Corvette kompresszorral?

2005.06.30. 11:43

Valamit tesztel a GM a Nürburgringen, ami Corvette-re hasonlít, de annál még gyorsabb. Az utcai jellegű tesztautót állítólag Jan Magnussen, a Le Mans-ban kategóriagyőztes gyári Corvette csapat versenyzője próbálgatta a német versenypálya nagyobbik, ma már jórészt nagy sebességű tesztelésre használt szakaszán, és úgy tudjuk, jobb köridőket ment, mint korábban az 507 lóerős Z06-ossal.

Szemtanúk beszámolói szerint a kékre festett próbakocsinak olyan hangja volt, mintha a motort feltöltő táplálná, így adódik a következtetés, hogy a GM egy harmadik, minden eddiginél erősebb Corvette elkészítésén fáradozik. A Z06 7 literes V8-asa egy feltöltővel elméletileg szinte akármilyen erős lehet – könnyedén elérheti a 8-900 lóerőt is – de a károsanyag-kibocsátási normák betartásával és a fogyasztás elfogadható szinten tartásával is túllépheti a 600 lóerőt.

Az új modellről néhány amerikai újságíró Bob Lutznál, a GM termékfejlesztési főnökénél is érdeklődött, aki elismerte, hogy foglalkoznak egy, a Z06-osnál is erősebb és drágább Corvette kifejlesztésének gondolatával, bár mostanság kevesebb idő és pénz jut az ilyen programokra, mivel a tömegmodellek továbbfejlesztésére fordítják a cég legtöbb erőforrását. Ennek ellenére egyesek úgy vélik, a szuper-Corvette, vagy ahogy a fotók alapján emlegetik, a Kék Ördög már 2006-ban gyártásba kerülhet, méghozzá 100 ezer dollár (átszámítva kb. 20,5 millió forint) feletti áron.