Mitsubishi L200 kémfotók

2005.07.05. 10:44

A japán gyártó radikálisan új formatervvel igyekszik fokozni az érdeklődést amúgy is sikeres kisteherautója iránt. A brit L200 klub egyik tagjának képei a brit Mitsubishi képviselet udvarán készültek, és a rövid illetve a hosszú kabinos változat is szerepel rajtuk, ami arra enged következtetni, hogy az új Mitsubishi kisteherautó elkészült, már csak a bemutató van hátra.

Az új L200-as orra egyértelműen a Párizs-Dakar ralin használt Pajero Evolution modell frontkiképzésére emlékeztet, bár a pick-up a versenygépnél lágyabb, gömbölydedebb formát kapott. Ezzel a Mitsubishi tervezőinek sikerült az, amivel a Nissan és a Toyota szakemberei - úgy tűnik -, hiába próbálkoztak a Navara és a HiLux felújításakor : elszakadtak a szokásos pick-up sémáktól és önálló karaktert kölcsönöztek saját kisteherautójuknak. Az L200-as belső tere is hasonló változáson ment keresztül. A szokásos lélektelen teherautó-műszerfal helyére a mai személyautókra jellemző barátságosabb és jellegzetesebb formákat terveztek fémszínű betétekkel és krómkeretes műszerekkel.

Az új formaterv mellé azonban nagyrészt a régi technika társul. A megszokott és bevált alváz, futómű és hajtáslánc kerül az L200-ba néhány kisebb módosítással, ami a kategória változatlan elvárásait és a Mitsubishi anyagi helyzetének ismeretében nem is csoda. A motortérben ugyanazt a régivágású, 2,5 literes, négyhengeres turbódízel motort találjuk, mint eddig. Ez az elpusztíthatatlan szerkezet a maga 137 lóerejével a legtöbb esetben elegendő teljesítményt és nyomatékot szolgáltat a kisteherautó mozgatására, bár állítólag készül majd egy V6-os motorral felszerelt változat is. Az új L200-as készül automata váltóval is.

A bemutató várható időpontjáról egyelőre nincsenek információink, de a fotók alapján valószínűnek tűnik, hogy legfeljebb néhány hét vagy hónap múlva leleplezik az L200-as következő változatát.

Mitsubishi L200 képgaléria