Sportkocsi-gyalázó Hummer

2005.07.08. 13:23

Korábban már beszámoltunk egy közel 600 LE-s Hummer-átalakításról, de úgy tűnik, a terepjárótuning piacán is mindig egyre feljebb kell helyezni a lécet. A német GeigerCars most a Corvette C6 7011 cm 3-re felfúrt motorját szerelte Arnie kedvencének orrába. Ijesztőek a kompresszoros V8-as teljesítményadatai: 904 Nm maximális nyomaték és 700 lóerős teljesítmény, a 3,1 tonnás szörnyeteg így 6,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre álló helyzetből.

Akárcsak a korábbi átalakítás alkalmával, a Hummer H2 7.0 Kompressor esetében is erősen megmunkálták a motor fő alkatrészeit. Sport vezérműtengely, fényesre polírozott hengerfejek és megerősített szelepek egészítik ki a kompresszorral és nagyteljesítményű intercooler beszerelésével megkezdett átalakítást, az egészre pedig a rozsdamentes sportkipufogó rendszer teszi fel a koronát.

A motor rettentő erejét átdolgozott négyfokozatú automata váltón keresztül juttatják el a négy meghajtott kerékre, a monstrum megállítását 380 mm-es lyuggatott, hűtött tárcsákra és nyolcdugattyús féknyergekre bízták. Számtalan külső és belső kiegészítő teszi teljessé a képet: 28 collos króm felnik, 105 mm-rel leültetett sportfutómű, gyöngyház csillogású fényezés, komplett multimédia-rendszer, krómozott rendszámtáblák és tanksapka gondoskodik arról, hogy a H2 7.0 Kompressor megjelenése megfeleljen a teljesítménye miatt elvárható szintnek.
A világ leggyorsabb H2-es Hummerét 200 000 eurós induló áron kínálja a GeigerCars.