Kanári-tanulmány VW Golf alapokon

2005.07.13. 17:44

A Volkswagen oktatási részlegének tanulói készítették a narancssárga tuning-járgányt, amelyet a VW is kiállít a wolfsburgi Autostadtban. A képen látható autó csak egy a két vizsgamunka közül: ez a Golf Orange Speed (narancssárga sebesség) névre hallgat, de van egy másik sárga festéssel,Yellow Speed (sárga sebesség) néven.

A tanulók feladata az volt, hogy készítsenek izgalmas tanulmányautókat a VW Golf alapjain, ami a Golf egzotikusnak nemigen nevezhető formáját ismerve nem is lehetett egyszerű feladat. Az persze külön szerencse volt, hogy a Lamborghini is a VW csoport része, így a nebulók kaphattak néhány vödörrel abból a festékből, amelyet általában csak méregdrága sportkocsikon használnak. Így lett az egyik autó Giallo Midas árnyalatú sárga, a másik Arancio Borealis árnyalatú narancssárga. Így már nem is kellett sokat erőlködni: mindössze néhány 18 hüvelykes Phaeton felni kellett, néhány ültető rugó meg persze néhány lekrómozott alkatrész – tükör-házak, és egy orr-díszítő elem – és kész is lett a tanulmány.

Igazi tanulmányautónak persze elég haloványak a vidám színű Golfok, de a diákokat nyilván átsegítették a záróvizsgán, és sokszor látni ennél sokkal ízléstelenebb átalakításokat is ismert tuningcégek profi tuningmestereitől.