Honda: lesz NSX utód

2005.07.15. 15:12

"Fontos a számunkra, hogy legyen egy igazán gyors autó a kínálatunkban" – mondta az amerikai Honda képviselet alelnöke, John Mendel, megerősítve, hogy az NSX nem marad utód nélkül. Mendel szerint az új sportkocsi ugyanolyan forradalmi lesz, mint az elődje volt.

Az NSX tizenöt éve a legkorszerűbb megoldásokat vonultatta fel, amelyekhez hasonlók más autógyáraknál akkoriban még leginkább csak a tervezőasztalon léteztek: ilyen volt a VTEC változó szelepvezérlésű V6-os motor, az alumínium karosszéria és a titán-alkatrészeket is tartalmazó futómű. Az NSX-et a korábbi hírek ellenére az idén még gyártja a Honda, és csak az év végén állítja le az előállítását, elsősorban ezért, mert túl sokba kerülne úgy továbbfejleszteni a típust, hogy megfeleljen a 2006-os környezetvédelmi előírásoknak.

A Honda sportkocsija soha nem volt pénzügyi siker – valamivel kevesebb mint 19000 készült belőle a gyártás beindítása óta, de igen fontos szerepet játszott a Honda márkaarculatának kialakításában. Valószínűleg az utódmodellre is ugyanez a sors vár, bár igen valószínű, hogy az újabb Honda sportkocsi megjelenésére még várni kell néhány évet.