Peugeot 608: nyolchengeres francia?

2005.07.18. 16:34

Az interneten keringő pletykák szerint egy éven belül kiállíthatják az új nagykocsi prototípusát valamelyik autószalonon, 2007-ben pedig megkezdődhet az eddigieknél is nagyobb Peugeot luxusautó gyártása.

Az ötméteres óriás ugyanarra a padlólemezre épülhet, mint a Citroën C6-os, amelyet a napokban kezdenek gyártani Franciaországban, de az is lehetséges, hogy a 608-as testvérmodelljének légrugós felfüggesztését is megkapja. Az igazi újdonság azonban a motortér környékén várható: a csúcsváltozatba egy V8-as motor kerülhet, amelyet a franciák a Fordon keresztül szereznének be. A legvalószínűbb, hogy a Volvo XC90-es 4,4 literes motorjáról van szó, mivel a Ford csoportnak ez az egyetlen motorja, amely keresztben is beépíthető. Más új megoldás viszont nemigen várható: francia szokás szerint a típusnak lesznek négy-, illetve hathengeres motorú változatai is. A jelenlegi luxus Peugeot, a 607-es ma már nem túl kelendő.

Az 1999-ben még frissen ható formák mára eléggé megkoptak, és a típus a 407-es megjelenésével még belső konkurenciát is kapott.