Porsche Panamera: Cayenne sportos testben?

2005.07.19. 11:54

A következő Porsche modell Lipcsében készül majd, és sok-sok ismerős alkatrészt tartalmazhat. A Panamera típusról már írtunk korábban is , és sajnos a Porsche azóta sem árult el többet a típusról - azaz hivatalosan még semmit nem tudunk - de mint tudjuk, nem zörög a haraszt... Pletykából pedig akad bőven, egyre újabbak és újabbak.

A német sajtó tudni véli, hogy a Panamera, amelyet a Porsche a korábbi hírekkel ellentétben egyedül fejleszt, összes mechanikus alkatrészét a Cayenne terepjárótól örökli, újdonságot igazából csak a kocsitest jelenthet. A négyajtós, orrmotoros és hátsókerék-hajtású modellbe így 4,5 literes szívó és turbófeltöltős V8-asok kerülhetnek, sőt, az erősebb változatok a négykerék-hajtást is a terepjárótól öröklik. A legerősebb változatba ráadásul ugyanaz a V10-es motor kerülhet, amely a szintén Lipcsében készülő Carrera GT szupersportkocsit hajtja, bár az 5,7 literes motor a Panamerában 612 helyett mindössze 520-550 lóerős lesz.

Az autó karosszériáját egyébként nem a Porsche készíti - ezt a munkát a Magna Steyr végezheti Ausztriában -, Lipcsében csupán a fényezés és az összeszerelés folyhat. A Porsche első négyajtós személyautójának prototípusát állítólag akár már az idén ősszel kiállítják Frankfurtban, de a végleges modell gyártása 2007 előtt aligha kezdődhet, hiszen a fejlesztési munkák dandárja még hátra van.