Lee tábornok újra száguld

2005.08.03. 13:21

A Hazárd megye lordjai TV-sorozat nyolc éve alatt összesen körülbelül 300 darab narancssárga Dodge Chargert használt el a két főhős, Bo és Luke Duke, miközben Rosco seriff és kutyaütő társai elől menekültek különböző csínytevéseik miatt.
Az Egyesült Államokban pénteken mutatják be a sorozatból készült mozifilmet, melyben Johnny Knoxville játssza Luke, Sean William Scott Bo Duke-ot, szexis unokatestvérük, Daisy szerepét pedig az énekesként is kísérletező Jessica Simpsonra osztották. Willie Nelson lesz az öreg Duke, Jessie bácsi, míg Burt Reynolds kapta a Főnök szerepét.
A forgatáshoz összesen 26 darab klasszikus vonalú Chargert használtak el, melyeket Rhys Millen, kaszkadőr és raliversenyző válogatott, és hozott Lee tábornok állapotúra. Nyolc 1968-as, 14 ’69-es és négy 1970-ből származó autóból állt a flotta, mellyel a kaszkadőrök többszörösen is megszegik a fizika alapvető törvényeit. Azt egyelőre nem tudni, hogy Daisy Plymouth Road Runnere is látható lesz-e a filmben.
A történettől sok jót biztos nem várhatunk, de az autós trükkök miatt elképzelhető, hogy érdemes lesz beülni a moziba, ha egyáltalán eljut hozzánk a film.