Panelautó

2000.11.29. 20:49

A szabványelemekből való építkezés új változatát használja a Nissan. Ezúttal a karosszéria panelekre bontásáról van szó. A lényeg az, hogy a karosszéria egyes elemeit úgy használják fel több típusnál, hogy közben a két autó karaktere jelentősen különbözik. A módszer első példája az új Almera, és a japánban forgalmazott luxuskivitelű Bluebird Silphy, ahol az ajtók, a tető, és a vázszerkezet azonos, ám a többi lemez, és a külső és belső felszerelések élesen elütő formája két különálló arculatú típust eredményeznek. A módszer kétségtelenül nagy megtakarításokat eredményez, ugyanakkor talán nem olyan átlátszó az eredmény, mint a szokásos "átmaszkírozott arc" módszerrel. Ezzel együtt a Nissan vigyáz, nehogy egy piacon megjelenjen két ilyen "testvérmodell" - így nem olyan feltűnő a turpisság.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.