255 lóerős Vectra Frankfurtban

2005.08.08. 12:14

Frankfurtban mutatja be az Opel a Vectra limuzin OPC-csúcsváltozatát. A korábban bemutatott tanulmánnyal ellentétben nem dízel, hanem 2,8 literes V6-os turbómotor hajtja a büntető szedánt: a családi autóból kialakított szörnyeteg végsebessége 260 km/h.
A változó szelepvezérlésű V6-os 255 lóereje és 355 Nm-es nyomatéka 6,6 másodperces 0-100-as sprintet biztosít a nehéz jobb lábbal rendelkező apukáknak, akik hat fokozaton át rángathatják az autó manuális váltóját. Az IDSPlus legújabb generációjával felszerelt modellbe a legmodernebb elektronikus csillapítás került, elöl 345, hátul 292 mm-es tárcsafékekre bízták a Vectra OPC megállítását.

Kívülről is könnyű megkülönböztetni az autót családi szakszolgálatra tervezett társaitól. Elöl mélyebbre húzott lökhárító és az autó színére fújt hűtőrács, hátul egy diszkrét spoiler és a kétoldalt kikandikáló trapézformájú kipufogóvégek jelzik az autó sportos mivoltát. Az alapvetően 18-as felnikkel szerelt modellt, akárcsak az Astra sportváltozatát, kérésre 19 colos kerekekkel szállítják.
A frankfurti bemutatót követően novemberben kezdődik az erős Vectra értékesítése, mely a limuzin mellett kombiváltozatban is kapható lesz.