Mini egyterű Japánból: Nissan Note

2005.08.12. 10:35

Elkészült a Renault Modus Nissan megfelelője, a Note. Az ötüléses mini egyterű körvonalai első pillantásra a Modust idézik, bár az orr-rész és a far kialakítása jelentősen különbözik. A Note orra leginkább a Nissan Muranóra emlékeztet, hátul pedig más a lámpatestek kialakítása, és az oldalablak hátsó részét is kettéosztották, ennek ellenére a rokonság letagadhatatlan.

A modellel a fiatal, dinamikus életet élő családokat célozzák meg, ahogy szinte mindenki ebben a kategóriában. A Note Golfénál hosszabb, 2600 mm-es tengelytávja tágas utastér kialakítását tette lehetővé, ráadásul a hátsó ülések összehajthatók, az üléspad előre-hátra tologatható az utastér/csomagtér szükséges arányának megfelelően.

A 2006 tavaszától forgalmazott kisméretű csapatszállító négy motorral lesz kapható: takarékosoknak a common-rail dízel 1,5 dCi 68 és 86 lóerős változataival, egy 1,4 literes, 88 lóerős benzinessel, a pörgős fiataloknak pedig a Micra 160SR-ból származó 110 lóerős 1,6-ossal. Az autót Frankfurtban mutatják be, a korábban már leleplezett Micra C+C és Micra 160SR típusok mellett.