Újrahasznosított sportkocsik a Nissantól

2005.08.15. 16:15

Visszavásárolt használt Skyline GT-R-eket alakít át a Nismo, a Nissan házi tuningcége hogy kielégítse vásárlói igényeit az utódmodell megérkezéséig. A Skyline R34-es kódjelű változatának csúcsmodellje, amelyet 2002 óta nem gyártanak, már életében legendává vált, mivel a típus 2,6 literes soros hathengeres turbómotorjából megfelelő átalakításokkal akár több mint 1000 lóerőt is ki lehetett csiholni.

Így lehetséges, hogy az eredetileg csak a japán belső piacra szánt autóból a világ minden tájára jutott néhány példány a megszállott rajongók jóvoltából. A Nismo Z-tune fantázianevű változata – melyet most már jó állapotú használt Skyline GT-R-ekből alakítanak át – a kevésbé radikális darab: a japán túraautó-bajnokságban használt GT500 versenygéphez hasonló utcai szörnyeteg 500 lóerős, ami persze még mindig jóval több mint elegendő a versenypályákon kívül. Eredetileg ugyan 630 lóerő is kiszabadulhatna a 2,8 literesre felfúrt hathengeresből, de a környezetvédelmi előírások betartása érdekében a mérnökök megritkították a ménest.

A Nismo, illetve maga az anyacég a következő GT-R megjelenéséig, azaz 2007-ig szeretné piacon tartani az újrahasznosított, átszámítva mintegy 30 millió forintos Skyline kupékat, elsősorban azért, hogy tovább éltessék a legendát, így abból a következő GT-R is profitálhasson.