Decemberben jön az új Mitsubishi L200

2005.08.16. 14:56

Végre közzétették az első hivatalos képeket is az új kisteherautóról, amelyet néhány kémfotó révén már több mint egy hónapja mindenféle álcázás nélkül láthattunk. A gyári fényképek alapján egyértelmű, hogy a korábbi fényképeken valóban a végleges L200-as látható, de a Mitsubishi sajtóközleményéből az is kiderül, hogy az európai közönség először decemberben, Bolonyában láthatja az autót élőben.

Lágy vonalvezetésű karosszériájával az új L200-as jócskán eltávolodott a szokásos szögletes pickup formáktól, és most már az is biztos, hogy az autó műszaki szempontból is komoly fejlődésen ment keresztül. A motortérbe a jól ismert 2,5 literes négyhengeres turbódízel motor egy új változata kerül, amely már közös nyomócsöves befecskendezésű, teljesíti az Euro4 károsanyag-kibocsátási határértékeit, és már alaphangon is 136 lóerős, de lesz egy még izmosabb, 170 lóerős kivitele is. A motorhoz ötsebességes kézi váltó, vagy négysebességes automata jár, de ami ennél is fontosabb, az új hajtáslánc állandóan hajtja mind a négy kereket.

A futóművet is módosították: előre épített utakon kiváló úttartást biztosító független felfüggesztés került. Ha ennek ellenére valaki mégis tartana attól, hogy a magas építésű jármű felborulhat alatta, az az új modellhez menetstabilizáló elektronikát és kipörgésgátlót is rendelhet majd. Az új, Thaiföldön készülő L200-as forgalmazását a jövő év első hónapjaiban kezdhetik meg az európai Mitsubishi kereskedők.