Fenomenon Stratos roadster Frankfurtra

2005.08.23. 12:41

Bár az eredeti Lancia versenygépből nem készült nyitott változat, a Stratos-utánérzés készítőit ez láthatóan nem riasztja vissza. A Fenomenon Holistic Design a genfi bemutatkozás után a Frankfurti Autókiállításon is jelen lesz, méghozzá a csukott prototípus és néhány eredeti Lancia Stratos mellett a nyitott kreációval is.

Az eddig közzétett két rajz alapján úgy tűnik, a tetőtlenség nem ártott a régi-új formának, bár ebben az esetben valóban valószínűtlen, hogy az autóból a tanulmány-változaton kívül egy is készül majd, mivel a tervezők aligha lesznek képesek megoldani az utastér védelmét egy hirtelen jött nyári zápor esetére. A roadster műszaki szempontból megegyezik a csukott változattal: ugyanaz a 425 lóerős Ferrari motor hajtja a hátsó kerekeket, legfeljebb a végsebesség lesz valamivel kevesebb a tető helyén tátongó nyílás keltette örvények miatt.

A roadster bemutatása leginkább azért fontos a Fenomenon terveinek megvalósítása szempontjából, mert az érdeklődés középpontjában tartja a céget, ami hosszabb távon igen hasznos lehet, hiszen meghozhatja az első potenciális vásárlókat a későbbi – csukott – szériatípus számára.