Volkswagen retro-busz Chrysler alapokon?

2005.08.23. 13:01

Talán mégis elkészülhet a Microbus tanulmány egy változata annak ellenére, hogy költségcsökkentési megfontolásokból korábban leállították a fejlesztést. A legújabb hírek szerint a VW márkát irányító Wolfgang Bernhard, aki korábban a Chrysler termékfejlesztési igazgatója volt, megpróbál tető alá hozni egy új együttműködési megállapodást a VW és a Chrysler között.

Eszerint a Chrlysler egyik modelljéből alakítanák ki az új, múltidéző VW kisbuszt, így a gyártás is az amerikai cég egyik üzemében folyhatna, ami kifizetődővé tehetné az eladhatónak vélt évi 30 ezer példány legyártását. Ha hihetünk a pletykáknak, a tervezet részleteiről már Frankfurtban nyilatkozik majd a két cég vezetése, bár a 2001-es tanulmány gyártására így is további éveket kell majd várni, hiszen még el kell készíteni az új formatervet és fel kell készülni a gyártásra is.

A külföldi szaksajtó szerint a Chrysler és a VW típusa olyasféle viszonyban lesz egymással, mint a Mercedes SLK és a Chrysler Crossfire, azaz pusztán az autók külsejét nézve a rokonságot szinte lehetetlen lesz felfedezni. Ha valóban létrejön a megegyezés, azzal tovább bővülhet a VW és a Chrysler együttműködése, amely jelenleg annyiból áll, hogy a hamarosan bemutatkozó Dodge Caliber európai változatához a VW szállíthatja a dízelmotorokat.