Alfa Romeo Spider: az utolsó kémfotók

2005.08.25. 11:23

Néhány kiválasztott nagy titokban már láthatta a Brera kupé nyitott testvérét Amerikában, a nagyközönség azonban csak a Frankfurti Autószalonon találkozhat az új Spiderrel.

Ahogy az a kaliforniai Pebble Beach Concourse d'Elegance Alfa-sátrában készült képeken látszik, a Spider elsősorban a farrész kialakítása tér el a Brerától: a lapos csomagtartófedelet két látványos bukóívvel próbálták feldobni a tervezők. A képekből ugyan nem derül ki egyértelműen, hogy milyen lesz a nyitott modell tetőszerkezete, de a korábbi kémfotók alapján sejteni lehet, hogy az Alfa marad a könnyű és kis helyre összecsukható vászontetőnél. A Brera tervei ugyan az ItalDesign stúdiótól származnak, a nyitott változatot azonban a Pininfarinánál alakították ki, és a gyártás is náluk folyik majd.

A Spider műszaki szempontból várhatóan messzemenően megegyezik a Brerával, azaz átalakított GM benzinmotorokkal, és az erősebb változatok esetében állandó négykerék-hajtással érkezik, az azonban még nem biztos, hogy a 2,4 literes 240 lóerős turbódízel motort is beszerelik-e a vászontetős modellbe.

A legújabb Alfa egyelőre persze csak Európában lesz kapható, de a szűk körű amerikai bemutatóból arra lehet következtetni, hogy egyike lehet annak a néhány típusnak, amellyel a márka néhány év múlva visszatér az Egyesült Államok piacára.