Elkészült a Peugeot 206 Sedan

2005.08.26. 14:08


Galéria - kattintson a képre

A PSA Frankfurtban kiállítja kisautójának lépcsős hátú változatát, amelyet a Dacia Logan ellenfelének szánnak. A lassan kiöregedő 206-osból a tervezők láthatóan igyekeztek most is kihozni a maximumot, és úgy megtoldani hátul, hogy a végeredmény ne tűnjön valamiféle toldozás-foldozásnak. Az autó hátsó része persze így is furán fest, a kibővített C-oszlop miatt, ami valószínűleg a holttér méretét is alaposan megnöveli, de a 206 szedán legalább nem látszik púposnak, mint a Renault Thalia .


Galéria - kattintson a képre

A négyajtós a 206-os leghosszabb változata lesz: 4,188 méterével még az SW-nél is hosszabb vagy másfél centivel, és mindezt csak a hátsó toldaléknak köszönheti, hiszen a tengelytávot nem változtatták meg a tervezők. A csomagtér mérete sajnos így sem veheti fel a versenyt a közvetlen konkurenciáéval: a 384 literes puttonynál a Dacia mellett a például a Fiat Albea is többet kínál. Ami a motorválasztékot illeti, a Peugeot egyszerűen lemásolta a Renault receptjét. Egy 1,4 literes 75 lóerős és egy 1,6 literes 109 lovas régi vágású benzinmotort szerelnek a puttonyos 206-osba.


Galéria - kattintson a képre

Mindkét motor teljesíti az Euro4 környezetvédelmi szabvány előírásait, és alapkivitelben mindkettőhöz ugyanaz az ötsebességes kézi váltó csatlakozik. Az autó külön kívánságra egy négysebességes automata váltóval is készül. Az autó biztonsági felszereltsége elég jónak mondható: kerül bele két légzsák előre, öt hárompontos biztonsági öv pirotechnikai övfeszítővel, sőt, a jobban felszerelt modellekhez blokkolásgátló és fékasszisztens is jár. Az autó futóműve is eltér a többi 206-osétől: rosszabb útviszonyokra is felkészítették, így az autó fenéklemeze mintegy 20 mm-rel került távolabb a földtől.


Galéria - kattintson a képre

A Peugeot Nyugat-Európában nem szeretné forgalmazni a 206-os családi változatát: az autó gyártását Iránban kezdik meg hamarosan, és valószínűleg a közel-keleti országon kívül Közép-, illetve Kelet-Európában, Észak-Afrikában, Dél-Amerikában, és talán Kínában kínálják majd a típust.